رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري گفت: ۵۵۰ هکتار از اراضي کشاورزي استان چهارمحال و بختياري زير کشت موسير رفته است که ۴۵۰ هکتار آن در شهرستان کوهرنگ بهصورت ديم کشت ميشود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادي پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، حسين برزگر صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۵۵۰ هکتار از اراضي کشاورزي چهارمحال و بختياري زير کشت موسير رفته است که ۴۵۰ هکتار آن در شهرستان کوهرنگ بهصورت ديم کشت ميشود.
وي تصريح کرد: کشت موسير به دليل کمآببر بودن مورد استقبال و توجه کشاورزان قرار گرفته است و اين استان را بهعنوان استان معين در کشت موسير معرفي شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري بيان داشت: موسير به علت چندساله بودن، مصرف آب بسيار پايين، قابليت استفاده از اندامهاي تکثيري گل، برگ و پياز و سازگاري با اقليم استان مورد استقبال کشاورزان استان قرار گرفته است.
برزگر ميانگين برداشت موسير در اراضي ديم ۴ تن در هکتار عنوان کرد و افزود: پيشبيني ميشود از سطح ۵۵۰ هکتار کشت شده، ۲ هزار و ۲۰۰ تن موسير برداشت شود و اين در حالي است که در اراضي آبي ميزان برداشت موسير از هر هکتار به ۱۰ تن نيز ميرسد.
وي يادآور شد: ۱ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضي چهارمحال و بختياري به کشت گياهان دارويي اختصاص يافته که ۳۲ درصد آن موسير است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري افزود: برداشت موسير در اين استان از اوايل تيرماه آغاز و تا پايان مرداد ادامه مييابد، بيشترين سطح زير کشت موسير جهان در ايران است و هماکنون موسير در کشور بيشتر بهصورت خامفروشي انجام ميشود و بايد با استفاده از ظرفيت و دانش شرکتهاي دانشبنيان ارزش افزوده موسير را افزايش داد تا ارزش افزوده و سود حاصل از موسير به کشاورزان برگردانده شود.
برزگر اضافه کرد: حمايت از کشت موسير و توسعه زيرساختهاي زنجيره توليد و کشت موسير و گياهان دارويي در چهارمحال و بختياري مورد اهميت است.
وي توسعه کشت گياهان خوراکي و دارويي را نيازمند حمايت در ابعاد مختلف دانست و گفت: چهارمحال و بختياري دومين استان از نظر سطح زيرکشت موسير است و بايد کشت موسير را در مناطق مختلف استان و کشور بهعنوان يک گياه کمآببر توسعه داد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري تاکيد کرد: شناسايي گونههاي بومي موسير در مناطق مختلف کشور از برنامههاي مهم وزارت جهاد کشاورزي براي توسعه کشت اين گياه است.